11-04-25
Czersk. ZDJĘCIA, PRZEPIS
CZERSK. Ewa Kociałkowska poleca – kolorowe
jajka na wielkanocny stół!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Ewa Kociałkowska - instruktorka kulinarna z GCK, poleca przepis na pyszne, kolorowe jajka, które mogą być ciekawym i smacznym akcentem na świątecznym stole:
- Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie robimy wywar z buraka. Obieramy i na drobno kroimy buraka, wrzucamy do garnka dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cukier i na koniec ocet.
- Jajka obieramy i całe zamaczamy w odcedzonym wywarze z buraka na ok. 2 godziny.
- Po tym czasie jajka wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia.
- Tak osuszone jajka przekrajamy i wyjmujemy żółtko,
- Do blendera przekładamy żółtko dodajemy tuńczyka, musztardę, sól, pieprz, kapary, majonez i miksujemy na pastę.
- Gotową pastę przekładamy do worka do dekoracji i dekorujemy pozostałe połówki jajek.
- Przekładamy na półmisek i dekorujemy np. kiełkami lub jadalnymi płatkami kwiatów.
SMACZNEGO!
(red)
Chcecie podzielić się przepisami z innymi czytelnikami? Pyszne ciasto, sałatka, mięso, a może szybka przystawka? Skontaktujcie się z nami pod numerem tel. 692 681 498, mailem [email protected] – lub przez Messengera – KLIKNIJ. Zapraszamy!
(2).jpg)
.jpg)

Materiały umieszczone w portalu Wizjalokalna.pl chronione są prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z materiałów w całości lub fragmentach, dalsze ich rozpowszechnianie bez zgody pisemnej redakcji portalu Wizjalokalna.pl, jest zabronione.